Donderdag 27 december

Vandaag trekken we weer verder. Het waren byzondere kerstdagen op een camping. De camping is voor ons te groot maar voor twee dagen prima. Genoten van het zwembad en de terrasjes.
Het doel voor vandaag is Steenderen, dichtbij Bronkhorst / Doesburg.

De CP is prima! Het sanitair is zeer matig maar er wordt aan vernieuwing gewerkt. Nu is het 1 toilet en douche in 1 ruimte dus als er iemand op het toilet zit kun je niet douchen.

We hebben het plan om naar het kleinste stadje van Nederland, Bronkhorst, te wandelen en dus gaan we op advies van de eigenaresse op pad. We verdwalen omdat de eigenaresse had gezegd dat we links af moesten en wij dan ook meteen niet meer zelf naar pijltjes kijken! :) Het leverde ons overigens wel nog een cache op dus dat dan weer wel.
Uiteindelijk via de gewone weg dan maar. We komen er en drinke3n tegenover een kerststa; wat in een cafeetje en lopen dan via de supermarkt in Steenderen weer naar de Bus.
De CP ligt midden in het centrum op 100 meter van een supermarkt en restaurant. Wij komen zeker weer terug.

Vrijdag 28 december

We trekken weer verder. Vandaag gaan we naar Bentelo, het geboorte dorp van Paulien. Op CP De Bentelose Esch zullen we oud en nieuw vieren. Onderweg nog even voor een kopje koffie en een gesprekje aan bij de dealer van onze bus in Haaksbergen en gelijk ook maar een gasfles omgeruild.
We komen in het begin van de middag aan bij John en de ontvangst is weer allerhartelijkst. Het is al redelijk vol en de komende dagen zal het helemaal vol worden.

's Avonds naar een avond wake geweest in Delden.
Na de avond wake met Martin, de jongste broer van Paulien, meegeweest en lekker geborreld bij hem thuis. Hij bracht ons weer terug naar de CP waar we nog even kennis hebben gemaakt met een deel van de CP bewoners, in de kantine. Het was heel gezellig.

Zaterdag 29 december

Vanmorgen uitgeslapen en onze kleinzoon op de koffie gehad was heel gezellig en de kerel is inmiddels al weer 6 maanden.
Tegen half twee verzamelde er een groep van 16 mensen zich om onder onze aanvoering (wij wisten de weg) naar de wijngaard Hof van Twente te fietsen.
Daar werden we ontvangen door een zeer enthausiaste dame die een mooie en interessante rondleiding gaf. Eerst buiten, om het koude en natte gedeelte maar zo snel mogelijk achter de rug te hebben.
Na dit eerste deel gingen we naar binnen om onder het genot van een glaasje rosé ging de rondleiding verder in de kelder.

Na het verhaal in de kelder togen we weer naar boven waar we aan tafels 4 soorten wijn te proeven kregen, samen met een heerlijke combinatie van hapjes.
Alle wijnen werden geintroduceerd en de dame vertelde er vol passie over.
Ook de groep was heel gezellig en we vermaakten ons uitstekend. Na de aanschaf van een aantal flessen rood en wit zijn we teruggefietst naar de CP. Daar was 's avonds een gourmetavond waar we niet aan meededen, gewoon weer lekker lummelen in de bus.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2018