Herfstvakantie 2020 in Nederland
9 t/m 18 oktober.

 

Vrijdag 9 oktober

Vandaag de laatste dag werken voor mij van dit jaar. Na de herfstvakantie begin ik in UMCG Beatrixoord met longrevalidatie voor een periode van 9 weken. Maar goed vandaag dus nog een gewone werkdag.
Het oorspronkelijke plan was 2 weken Frankrijk maar de longrevalidatie start op 19 oktober en maar 1 weekje Frankrijk is kort en drie kwart van Frankrijk is oranje i.v.m. corona dus nemen we het risico niet en blijven in Nederland.

We willen een weekje in Limburg rondtrekken en beginnen in het mooie Gelderse Groesbeek om al een flink eind op weg te zijn, maar wel te doen na het werk. Nadat we de bus op z'n plek hebben gezet eerst een drankje in het campingcafé. Daarna een hapje in de bus om daarna heerlijk te gaan slapen.

Zaterdag 10 oktober

Vanmorgen ziet het weer er beter uit dan voorspeld, de zon schijnt en het blijft zeker tot 14.00 uur droog blijven. Dus we gaan lekker fietsen. we beginnen met de zevenheuvelenweg waarb we even stoppen bij het Groesbeek Canadian Memorial Cemetery. Hier vinden we een geocache en lopen nog wat rond. We waren hier al eens eerder maar het blijft indrukwekkend, al die doden, bijna allemaal in 1945 gesneuveld, net voor de bevrijding.
Allemaal Canadezen, en dat voor onze vrijheid, heel indrukwekkend.

Daarna heuvel op en heuvel af, prachtig landschap en lekker in het zonnetje verder gefietst. Ineens zaten we in Wijler in Duitsland en zo ook weer in Nederland. Het begon al donkerder te worden in de lucht en net toen we Groesbeek weer binnen fietsten voelden we de eerste druppel.

Full speed naar het eerste het beste café. Leklker relaxen nu met een drankje. en even later kwam het zonnetje er al weer bij. We hebben allerlei lekkernijen gekocht voor vanavond, stokbrood, kaasjes, paté, doen we net alsof we toch een beetje in Frankrijk zijn.

En nu bedenken waar we maandag heen gaan.
Klik hier voor de fietstocht

Zondag 11 oktober

Na een heerlijke nacht staan we vandaag op om nog een dag te genieten in Groesbeek. Gisteravond hebben we besloten dat we morgen naar Bemelen door gaan. Een klein dorp tussen Maastricht en Valkenburg.

tijdens het ontbijt besluiten we dat we vandaag gaan fietsen en ik maak een mooie tocht die ons voert langs mijn geboortegrond en de waalkade in Nijmegen.

Aangekomen op het Kinderdorp Neerbosch beginnen we op de begraafplaats war een broer van mij is begraven, helaas naamloos. Wat ons verbaasde is dat de begraafplaats enorm mooi is opgeknapt en dat er een stichting van is gemaakt. ( www.weezenkerkhof.nl ) Na nog even overde begraafplaats gewandeld te hebbem zijn we langs meer oude herinneringen gefietst en gelopen. De plekken waar ik heb gewoond en de kerk.

Hierna zijn we verder gefiets naar de waalkade. Op een terras hebben we in het zonnetje genoten van de grote schepen die daar langs kwamen. Aangezien de lucht al weer donkerder werd besloten we terug te fietsen naar Groesbeek om dichter bij de camping een borrel te gaan drinken. Onderweg wel wat sputters op de kop gehad maar daarna met een lekker drankje in Pandje 4 is alles weer snel vergeten.

Vanavond gaan we lekker uit eten in hotel " De oude molen " voor de camping.
Morgen verder naar het zuiden.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2020