4 t/m 6 december Hattem

Dit is ons laatste weekend tripje van 2020. Volgend weekend thuis om de bus klaar te poetsen voor 2 weken kerstvakantie. We hopen dan een rondje Nederland te gaan doen. Maar dit Sinterklaas weekend gaan we naar Hattem.

Op vrijdag vertrekken we naar Hattem aan de IJssel. We komen nog net niet in het donker aan en zetten de bus bij de jachthaven op z'n plek. Het is een prachtige plek en we kijken uit richting een watertje dat naar de IJssel gaat.

Op zaterdag slapen we uit en tegen de middag lopen we Hattem in voor een multi cache. Het is een route langs alle hoogtepunten van dit mooie Hanzestadje, met nog veel oude gebouwen en kleine straatjes.
Het wordt een prachtige rondwandeling met onderweg een lekkere koffie to go, je moet wat nu de horeca dicht is.

Nadat we de cache gevonden hebben zijn we, in de polder tussen Hattem en de IJssel, nog een trail gaan lopen (Rondje Pontje). 6 caches en een bonus. We vinden ze allemaal alleen is de bonus wel een heel eind lopen om de haven heen. Er liggen hier aan de IJssel een aantal strandjes waar je ’s zomers heerlijk kunt liggen en zwemmen.

Na deze prachtige wandeling de stad weer ingelopen voor iets lekkers bij het Bonbonatelier en daarna naar de vinotheek voor 2 hele mooie wijnglazen en uiteraard een flesje rood en wit om af en toe chique te doen in de bus. De glazen moeten in de bus blijven, we gaan nog bedenken hoe we ze heel houden tijdens de reizen. Als laatste een snuisterij winkeltje in gelopen en een mooi kerstboompje voor in de bus gekocht.

Het weer is heerlijk geweest vandaag, fris maar zonnig, heerlijk wandelweer. Buren op de CP zaten te BBQ-en voor hun bus en dat in december. De CP is verder prima perfect sanitair dat lekker verwarmd is. Helaas kunnen we alleen geen vuil water lozen. Daarvoor moet je 5 km verder naar een caravan handelaar. Dat gaan we doen op de terug weg.

Op zondagmorgen lopen we nog even de stad in om nog een gewone cache te scoren voor we naar huis rijden.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2020