Donderdag 24 december

Een reisdag naar de plek waar we de kerst zullen vieren. We hadden al in september gereserveerd omdat we het wel fijn vonden te kunnen zwemmen. Helaas is het land in een zware Lock down gegaan en zijn ook de zwembaden gesloten. We rijden van Oventje naar Uddel, bij Apeldoorn, naar camping Rabbit hill van Landal. Onderweg in Uden nog even de laatste boodschappen gedaan en we hebben nu (bijna) genoeg tot we weer thuis zijn.

Toen we aankwamen klaarde het weer op en nadat we ons hadden aangemeld en geïnstalleerd hebben we nog een rondje gelopen en bij een vuurtje een Glühwein to go gedronken.

Vrijdag 25 december

Vanmorgen een stuk kouder dan de afgelopen week, maar zon.
Omdat ik een onwillig spiertje in m'n rug heb besloten we te gaan wandelen i.p.v. fietsen. We hebben de Kootwijkerveen route gelopen, een prachtige wandeling door bos, heide en langs meertjes. Uiteindelijk hebben we ook nog een cache gedaan. Na zo'n 10 kilometer mochten we weer een glühwein to go, al was er geen vuurtje bij, maar wel heerlijk.
Heerlijk gewandeld, mooi weer en zodadelijk wordt ons kerstdiner aan de bus bezorgd. We zijn benieuwd hoe dat er uit ziet.

't Is hier veel minder druk dan 2 jaar geleden. Ze hebben veel annuleringen gehad. Prima vinden wij dat, lekker rustig. Je ziet overal vuurtjes, dat is wel erg leuk, zo kwamen we in gesprek met iemand met een heel mooi vuur en hij bood ons zelfs nog een glühwein aan. Helaas, corona technisch toch maar afgeslagen.

Om 18:00 uur kwam er een elektrisch wagentje aangereden en werd het eten en een flesje wijn bezorgd. Terwijl we het uitpakten ontdekten we dat mijn voorgerecht er niet bij was. Gebeld en binnen 10 minuten kwam er een tas met wel 3 voorgerechten en een flesje sekt.
Het eten was fantastisch, krooketjes, soep wildproeverij, fazant, kabeljauw, peertjes, appelcompote, linzensalade en de nodige sausjes. Heel goed verzorgd en we hebben er van gesmuld. Na de (kleine) afwas lekker een koffie / cappucino met likeur gemaakt en helaas voor mij moeten constateren dat Tia Maria niet onbeperkt houdbaar is. Nog lekker tv gekeken en weer prima geslapen.

Zaterdag 26 december

Vanmorgen besloten we tijdens het ontbijt dat we weer gaan wandelen. Mijn rug is al wel beter maar nog niet over. M.b.v. Mapy.cz (klik hier voor de route) maak ik een mooie route en vervolgens zijn we gestart. Het is fris maar wel mooi weer. Onderweg komen we bijna geen mensen tegen en na bijna 11 kilometer komen we weer bij ons favoriete glühwein stekkie aan. Uiteraard nemen we er één voor we naar de bus gaan om de rest van de dag verder niks te doen.