Zondag 27 december

Na 3 dagen Uddel gaan we vandaag weer verder. Het was vannacht behoorlijk gaan stormen ook al merkten we hier in het bos er niet veel van. De, korte, rit naar Steenderen dat was andere koek. Het ging er heftig aan toe en de . Zeker op de bruggen over de IJssel schudde de bus behoorlijk. Veel regen maar we staan weer. Deze CP zijn we eerder geweest maar toen hadden ze heel minimaal sanitair en dat hebben ze het afgelopen jaar helemaal vernieuwd. Werkelijk schitterend.

Maandag 28 december

Vanmorgen wakker geworden, droog en redelijk windstil hier op de CP. We besloten te gaan fietsen, het lijkt de mooiste dag van deze 3 te worden. Ik maak weer een route via mapy.cz en we vertrekken. (klik hier voor de route)

Naar Bornckhorst, het kleinste stadje van Nederland, om met het pontje naar Brummen te gaan en aan de overkant van de IJssel bij Dieren weer een pontje te nemen. Helaas de pont was uit de vaart, dus aan deze kant langs de IJssel gebleven.
We kwamen langs een Droompark en jawel daar hadden ze koffie to go. Dus heerlijk in het zonnetje staan genieten van dit warme moment, 't is best fris, zeg maar koud.

Nog een cache meegepikt op een parkeerplaats met een prachtig groot incektenhotel. Daarna via Toldijk en Baak weer naar Steenderen gefietst, het zonnetje is nog heerlijk, maar 't is te koud om nog buiten te zitten.
Even naar de CP receptie / winkel geweest, we willen ons gas aanvullen, maar dat was er niet, ze had wel een adres in Toldijk waar woensdag langs rijden als we weer verder gaan.

't Is mooi hier al valt al die gesloten horeca wel tegen, maar wat doet zo'n koffie to go dan goed. Vooral Bronckhorst is een mooi stadje met hele oude huizen, maar er was zelfs niet de grote kerststal die we 2 jaar geleden daar zagen, met levend vee zelfs.

Dinsdag 29 december

Vandaag gaan we een mooie wandeling van ruim 10 kilometer maken om in en rond Bronckhorst en Steenderen te cachen. We scoren er een stuk of wat en zien veel moois. En omdat foto's meer zeggen dan woorden hieronder een impressie.

Woensdag 30 december

Vandaag op weg naar Bentelo voor de laatste stop dit jaar. We zijn met deze (nieuwe bus) hier, in Bentelo, in het weekend van 7,8 en 9 februari ons avontuur begonnen. We zullen hier blijven met oud en nieuw en op 2 januari weer naar huis gaan.
Maar eerst hebben we in Toldijk een nieuwe gasbus gekocht bij een bouwmarkt. In Bentelo aangekomen was "onze" plek bezet maar John vertelde dat de eigenaar wel zou willen verkassen. Dit ging ons te ver en we plaatsten onze bus ernaast.
De CP begon aardig vol te lopen en John en Irma hadden het druk met oliebollen, appelflappen en glühwein met amoretto.
Was heel gezellig.

Donderdag 31 december

Vandaag oude jaar. We lopen in het begin van de middag naar het dorp om een bezoek te brengen aan het graf van Paulien haar ouders. Het ligt er heel mooi bij. Daarna een bezoekje gebracht aan een broer van Paulien en zijn vrouw. Was heel gezellig maar alles wel op 1.5 meter afstand.
Terug op de CP stond er een foodtruck waar ik een overheerlijke grote bak Dönner kocht en Paulien maakte een garnalesalade.
Daarna het oude jaar uitgezeten en om 00:00 uur uiteraard champagne. Samen met een paar buren geproost buiten in een grote cirkel en na een kwartier weer heerlijk in de warme bus.

Vrijdag 1 januari 2021

Vandaag meteen begonnen met ons goede voornemen. we zouden een uurtje gaan wandelen en gingen om 11:30 uur op pad. Uiteindelijk kwamen we om 15:00 uur weer terug na een tocht van 15 kilometer. In en om Bentelo en Wiene (geboorteplek van Paulien) gelopen, prachtige wandeling door bossen, tussen weilanden door en een eind langs de Hagmolenbeek waarop Paulien vroeger naar Beckum schaatsten.
In Wiene kwamen we langs een nieuwe natuurbegraafplaats waar we even met de beheerster spraken. Het moet nog worden geopend worden, maar de aanvragen zijn er al genoeg.
Ook liepen we nog een stuk over de Beldsweg waar Paulien is geboren. Al met al veel verrassende paadjes bewandeld door Paulien haar geboortestreek.

Zaterdag 2 januari

Vandaag gaan we weer naar huis toe. Onderweg nog even op Raam bezoek bij ons 2e kleinkind dat op 16 december is geboren. Evi Colinda Ruiter is haar mooie naam.
Het is niet leuk een raamvisite maar corona technisch het beste, het is helaas niet anders.

Het laatste stuk gaat voorspoedig en we komen, na 14 dagen, weer veilig thuis.

Het was een heerlijke vakantie en we zijn benieuwd wat 2021 on gaat brengen.