Pasen 1 t/m 5 april Vierhouten

Donderdag 1 april rijden we rond 10.00 uur richting Vierhouten waar we op camping Veluwschkarakter op de CP staan. We rijden zo vroeg al weg vandaag omdat ik een (digitaal) Teamuitje heb en we niet te laat willen aankomen. We arriveren rond het middaguur op de CP en kunnen lekker in de zon buiten Lunchen. Na de maaltijd weer ‘gewoon’ aan het werk in de camper. Nog een leuk weetje is dat we op de heenweg voor het eerst LPG hebben getankt met de camper. Alle twee de gasbussen zijn weer vol en dat voor € 16.00 i.p.v. de €45.00 die we voor de oude flessen moesten betalen.

Door een foutje tijdens het reserveren staan we op een onverharde camperplek maar eigenlijk veel beter. Zelf een plek uitzoeken en ruimte zat, terwijl de verharde plekken veel kleiner zijn. De hele dag in de zon, heerlijk. Het is een prachtige omgeving. Maar een kijken wat dit weekend ons allemaal gaat brengen. Veel wandelen en fietsen denken we.

Nadat we klaar waren met werken hebben we nog tot een uur of 8 buiten van het zonnetje genoten met een hapje en drankje.

Vrijdag 2 april

Vanmorgen lekker rustig aan gedaan en een fietstocht uitgezet van ongeveer 50 km. Wat een prachtige tocht is het geworden. Door bossen, over heidevelden, langs het Veluwemeer en het meest indrukwekkende was het verborgen dorp waar in ‘43-‘44 87 joden ondergedoken zaten, verstopt in het bos in hutjes (half) onder de grond. Ze werden van eten en drinken voorzien door dorpsbewoners uit de omgeving, die dat met gevaar voor eigen leven deden. Helaas stak een joch, dat water haalde een brandgang over en werd gezien door twee Duitsers. Door de schoten werd iedereen gealarmeerd en konden ze vluchten. Helaas hebben 8 van hen het niet gered en zij werden 2 dagen later door de Duitsers gefusilleerd.
Heel erg indrukwekkend om te zien hoe ze moesten leven daar en hoe ze werden geholpen door, in mijn ogen, helden!

Na een vrij koude tocht met een horeca stop met picknickbankje en eigen horeca kwamen we weer in Vierhouten waar we heerlijk hebben genoten van warme glühwein onder een terrasheater. Wat is het dan lekker als je het toch wel koud hebt gehad.

We kwamen terug op de camping waar het ineens vandaag een stuk voller is geworden. Waar het afgelopern nacht 8 campers waren staan er nu 25.
Straks de BBQ maar weer aan en lekker buiten eten. Er is weinig wind dus dat moet lukken.
Hieronder nog en impressie van de dag.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2021