Donderdag 14 oktober

Ook vandaag weer rustig aan gedaan, het is tenslotte vakantie. Na het betalen van de camping en na het reinigen van het toilet in de “Campingbutler” (wat een mooi systeem, je schuift de toiletcassette er (vol) in en hij wordt geleegd, gereinigd en met nieuwe vloeistof er weer uit) zijn we via een wederom prachtige route naar Lienen gereden. Via natuurpark Terra Vita, ten oosten van Osnabrück, naar Bad Iberg om vandaar het laatste stukje naar de camping te rijden. Deze ligt in het Holperdorper Tal in het Teutoburgerwald. Wel jammer dat het vochtig en mistig is maar het is wel een mooi plek.

Na aankomst verder niks alleen een wandeling over de camping gemaakt waar heel veel vaste plekken zijn maar waar er op het moment dat wij er waren nauwelijks mensen aanwezig zijn. Ook het Holper Stübchen is pas morgen weer open.

Vrijdag 15 oktober

Vandaag een schitterende wandeling gemaakt door de heuvels rond Lienen. Het weer is perfect en we genieten van de mooie herfstkeuren. We komen volgend jaar weer terug in de herfst om dan meer te lopen zo mooi is het hier.

Na de wandeling heerlijk in de zon gezeten voor de bus en tegen vijfen naar het Holperstübchen gegaan om wat te gaan eten maar uiteraard eerst het gebruikelijke 5 uurtje. Ik heb een schnitzel en Paulien een gerookte forelsalade gehad. Heerlijk!

Na het eten weer gewoon genieten in de bus al zaten we wel ineens zonder stroom nadat de nieuwe buren de elektrische kachel aan zetten.

Ik heb gebeld en ingesproken. Maar de stroom bleef eruit. Gelukkig zijn we zelfvoorzienend dus aan niets een gebrek.

Uiteindelijk gewoon lekker gaan slapen.

Zaterdag 16 oktober

Ook vanmorgen was het hommeles met de stroom maar we hebben koffie kunnen drinken. Maar het bleef vanmorgen hommeles met de stroom. Dus maar opgepakt, dat waren we al van plan, en via een mooie route naar Winterswijk gereden. We wilden bij Obelink naar een opbergzak voor het windscherm gaan kijken. Bij aankomst schrokken we wel hoe druk het was. De speciale P voor campers stond vrijwel vol met honderden campers. We besluiten om alleen maar naar de zak op zoek te gaan en na wat speurwerk vonden we er geen. Die passend was.

Nog een kop koffie gedronken en vlot weer weg. Het bevalt nog steeds niet echt hele drukke plekken. Na dit bezoekje door gereden naar Aalten waar we op een prachtige mini camping kwamen. We zochten een mooie plek, alleen op een veldje, en installeerden ons.

Er is hier een geweldig mooi (nieuw) sanitair gebouw met zelfs vloerverwarming. Uiteindelijk hebben we in Aalten nog een 5 uurtje gedaan op een terras. Verder niet veel meer gedaan dan relaxen.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2021