15 t/m 18 December

We zijn na de lunch vertrokken richting Doorwerth, omdat we morgen naar de begrafenis van tante Lien Bernard gaan, hier in Doorwerth, vlakbij Arnhem. Het is heel koud maar wel vol zon en de reis ging prima. We staan op SVR camping Boersberg. Achter een nog volledig in werking zijnde boerderij.

Doorwerth is een dorp in de gemeente Renkum, net ten westen van Arnhem en ligt op de stuwwal langs de rijn. De wal is de zuidelijke grens van de Veluwe. Het ligt voornamelijk in de bossen, die bepalend zijn voor de identiteit van deze plaats. Ook is hier het kasteel Doorwerth. De meeste gebouwen in het oude dorp zijn bij de slag om Arnhem verlorene gegaan op het oude tolhuisje na. Het kasteel is een waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn. Hier zijn het natuur – en jachtmuseum gehuisvest evenals het museum Veluwezoom. In het verleden was Doorwerth een belangrijke bestemming voor toeristen. Ook vanwege de weserbouwing waar Paulien als kind is geweest tijdens het jaarlijkse gezinsuitje. Er is geprobeerd om woonhuizen en hoogbouw te integreren met de natuur. Dit is goed gelukt door tussen de bebouwing stukken bos intact te laten waardoor je altijd het gevoel hebt in het bos te wonen.

vrijdag 16 december

Vandaag is de verjaardag van Evi, onze kleindochter, ze is al weer 2 jaar. We gaan zondag naar haar toe om dat te vieren. Vanmorgen rustig opgestaan en relaxed ontbeten en koffie gedronken. Om half 12 kwamen Bart Jeroen en Mirjam, een neef en zijn vrouw van mij, om gezellig bij te kleppen en we konden met hen meerijden naar de begrafenis. Na de uitvaart werd een, kort, gezellig samenzijn met veel neven en nichten. De ooms en tantes die nog leven waren er niet. Die worden daar te oud voor. Tegen 3 uur worden we weer op de camping afgezet. We hebben onze camping kleding weer aangedaan en naar het, in de buurt gelegen, Fletcher hotel gewandeld. Overigens werden we vanmorgen in een witte wereld wakker. De eerste keer deze winter, geen dik pak sneeuw, maar toch. Nadat we weer thuis waren hebben we heerlijk genoten van happerij uit de airfryer en tv gekeken.

Zaterdag 17 december

Vanmorgen lekker rustig aangedaan en na de koffie om 10:30 uur naar Hellendoorn gereden waar we om 12:30 uur op camperpark Hellendoorn aankomen. Een heel mooie rit binnendoor en in Raalte nog wat boodschappen gedaan. Het is een schitterende CP met dito sanitair.

Hellendoorn is bekend geworden door de aanwezigheid van Avonturenpark Hellendoorn. Verder staat er de ijsfabriek die tot 1996 het merk Caraco maakte. Het ijs dat bij Paulien thuis jarenlang is verkocht. Tegenwoordig is het van Unilever en produceren ze Ben & Jerry ijs. Gerrit Valk’s bakkerij – en ijsmuseum in de dorpsstraat toont een collectie gereedschappen, voorwerpen en machines uit vroegere bakkerijen en uit het begin van de ijsbereiding. We willen er toch een keer heen. Aan het eind van de middag heeft Paulien een heerlijke tonijnsalade voor op een toastje gemaakt. We hebben gesmuld.

Zondag 18 december

We rijden om tien uur naar Wierden waar we samen met de kinderen en kleinkinderen genieten. Daarna terug naar Rottum om de boel weer uit te pakken en e.e.a. alvast voor te bereiden voor de kerstvakantie volgende week.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2022