28 t/m 30 Januari

Aangezien de reviews wat mager waren op de NKC app wekt dat onze nieuwsgierigheid en dus togen we vrijdag na het werk naar Elburg, een leuk hanze- en vestingstadje aan het Veluwemeer. (wij hebben een hele goede review gegeven een 8)

We hadden een mooie, wat krappe plek om in te draaien, naast het sanitair gebouw en op kruipafstand van het restaurant, zwembad en alle andere faciliteiten.

Na ons te hebben geïnstalleerd nog een borrel gedronken in de Buddy’s nu het weer kan.

De camping ligt aan het Veluwemeer. Elburg is de hoofdstad van de gelijknamige gemeente. Een deel van Elburg is beschermd stadsgezicht en zijn er heel veel rijks-, gemeentelijke- en oorlogsmonumenten. Een leuk weetje voor ons is dat het partnerstad is met Haselünne, waar we regelmatig kwamen.

Zaterdag 29 januari

Zaterdag zijn we, nadat we heerlijk hadden gezwommen, het stadje ingelopen voor een aantal caches en adventure labs en uiteraard de terrassen die weer open mogen.

We hebben via een multi cache de hele vestingwallen bewandeld met zijn mooie poorten, muren en beelden overal.

Het is een prachtig stadje met een heel oud centrum en leuke kleine steegjes en heel veel horeca. Buiten de gracht om het centrum zijn grote parkeerplaatsen, waarschijnlijk is het stervensdruk in het zomerseizoen. Ook nu was het al redelijk druk maar we vonden een lekker plekje op een terras voor een bakkie leut.

Na de koffie de volgende geocache en wel onze 3000e. Het is Remember: Roosje Vecht geworden. Aansluitend nog drie adventure labs gelopen door het oude centrum om tot slot in een café wat te gaan drinken.

Weer terug op de camping besloten we om in het restaurant nog wat te gaan eten. De eerste keer sinds lange tijd dat we dit weer kunnen doen.

Zondag aan het eind van de ochtend zijn we weer naar huis gegaan en heeft Paulien voor het eerst in deze camper gereden.

Het ging haar prima af al was het wel ff wennen hoe alles in te schatten.

Hieronder een impressie van dit weekend.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2022