Vrijdag 25 februari

Gisteravond besloten we om naar Elburg te gaan, wel een flink eind rijden maar een mooie plek met zwembad. Paulien had vanmorgen een koude douche wat ons niet vaak overkomt, prima camping verder.

Om 10:15 uur vertrokken we om via een wat typische route, noord-west-zuid-west-noord-west-zuid aan te komen in Elburg waar helaas ons favoriete plekje al bezet was. Maar goed het zijn allemaal mooie plekken.

Tijdens de reis hebben we slecht weer gehad zelfs sneeuw en hagel maar na aankomst is het zonnig en strak blauw en dat schijnt de komende dagen zo te blijven.

Nog lekker even genieten van de laatste dagen krokusvakantie in een sinds vandaag “bevrijd van corona” Nederland althans de beperkingen. Weg mondkapjes en codes ter5wijl dat in Duitsland allemaal nog wel aan de orde is.

Helaas is Rusland gisteren de Oekraïne binnengevallen en hebben we in Europa een heuse oorlog, een heel onwerkelijk idee en walgelijk. Alleen omdat een machtswellusteling zijn zin wil doordrijven. Afwachten wat het wordt.

Aan het eind van de middag Elburg nog even ingelopen om heerlijk te eten in Grandcafé De Vismarkt. Echt genieten.

Zaterdag 26 februari

Vanmorgen relaxed opgestaan met ijs op de dakramen. We wilden om het Veluwemeer fietsen met halverwege een pontje, maar ja, ’t seizoen, geen pontje. Dus een andere route gemaakt.

Het prachtig weer, strakblauw met zon dus ongeveer 1 kilometer na de start in Elburg op een terras in de zon een heerlijke koffie. De jas kon uit.

Daarna naar ’t Harde voor een tweede bakkie, weer in de zon. Daarna onze weg vervolgd en via een prachtige route door o.a. Oldebroek en Oosterwolde en op het laatst een stuk via de zomerdijk en Kamperdijk weer terug naar Elburg om op het terras van een drankje te genieten.

Toen het wat frisser werd terug naar de bus waar we heerlijk hebben gegrild.

Zondag 27 februari

Vanmorgen de fiets weer gepakt om een labcache te gaan doen. Landgoed Old Putten die we wandelend gedaan hebben in wederom schitterend weer. Het was een mooie wandeling en bij terugkomst op de CP nog heerlijk buiten in het zonnetje koffie gedronken, voor het eerst dit jaar. Daarna opgeruimd en weer naar huis gereden.

Het was ondanks wat minder weer toch een heerlijke vakantie.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2022