Meivakantie 2022

22 april t/m 8 mei

Vrijdag 22 april

Vandaag nog een dag gewerkt en om 16:30 uur vertrokken voor 14 dagen meivakantie.

Na lang wikken en wegen tussen onze vrienden in Lanskroun, Tsjechië, die we al 2 jaar niet gezien hebben, en zuid Frankrijk is toch het laatste geworden. De temperaturen daar zijn rond de 23 graden en in Lanskroun 15. We hebben vitamine D nodig en daarom dus Zuid Frankrijk.

Het plan is om eerst naar Forcalquier te gaan een favoriete camping in een heel gezellig plaatsje.

We vertrekken daarom vandaag al een 250 km. naar het zuiden.

Het zal Wijchen worden een minicamping vlak aan de snelweg. We kwamen rond half 8 aan op minicamping Bij de 3 linden waar we hartelijk werden ontvangen.

We niksen in de bus en gaan op tijd slapen om morgen een flinke reis te maken.

Klik hier voor een 3-D animatie van deze route

Zaterdag 23 april

Vanmorgen vroeg opgestaan voor een pittig reisdagje. We vertrokken om 8:00 uur. De reis liep voorspoedig. Via Maastricht en Luik naar Luxemburg gereden, daar even getankt en precies op de grens met Frankrijk de 100.000 km. op de teller van de bus. In Frankrijk op de eerste de beste P opgezocht voor een eigen gemaakt onderweg bakkie koffie. Even de benen gestrekt en daarna doorgereden. Via Metz en Nancy naar Dyon gereden en nog een koffie stop. Tegen 5 uur kwamen we in Chalon sur Saone en zijn we door de stad naar Sint Marcel waar we de bus op camping Pont du Bourgogne hebben neergezet. Een prima camping voor een doorreis naar het zuiden. Hij ligt aan de Saone ook al zit er een hek voor en veel begroeiing dus je ziet er niet veel van. Nadat we de boel klaar hebben gemaakt naar het camping barretje voor een eerste Rouge et Blanc, heerlijk genieten.

Klik hier voor de 3-D animatie van deze reis.

Zondag 24 april

Deze dag doen we wat rustiger aan en we vertrekken daarom pas om 9:30 uur. Het is redelijk druk op de weg. We rijden om Lyon heen omdat er in de stad al weer veel files staan. Het ging prima en bij Avignon van de snelweg af voor de laatste 80 km. naar Forcalquier. Aangekomen bij “onze” camping moesten we constateren dat hij Fermé was en zo te zien voorlopig ook niet meer open zal gaan. Deze teleurstelling moest even verwerkt worden maar al snel besloten we door te reizen naar Oraison waar ook een mooie camping is.

Aangekomen en na installatie besluiten we naar het dorp te wandelen en daar op een terras in de zon een drankje te gaan doen.

De komende week word het mooi weer tot wel 25 graden dus we besluiten om dinsdag door te reizen naar Le Puy-Sainte-Réparade.

Klik hier voor de 3-D animatie van deze reis.

Klik op de foto voor een vergroting

Naar de volgende pagina

Terug naar reisverslagen 2022