Donderdag 5 januari

Wederom vanmorgen op tijd wakker en opgestaan en ben ik weer aan het werk gegaan. Na een paar uur weer vertrokken dit keer naar Beekbergen Het Lierderholt, voor ons bekend van onze vloggers van Adria on Tour . Het is een heel groot park met een aparte CP met eigen sanitair en midden in de bossen. Ik heb nog weer gewerkt en daarna hebben we een heerlijke wandeling gemaakt.

Voor vanavond hebben we een tafel gereserveerd om af te eten.

Beekbergen ligt tegen Apeldoorn aan. Het is een dorp en voormalige gemeente nu in de gemeente Apeldoorn. Het ligt aan de rand van de Veluwe en het Lierderholt is één van de vele vakantieparken. Er waren veel watermolens die dienden als papiermolen toen in de 16e eeuw de papierindustrie op de Veluwe zich flink ontwikkelde. Veel molens werden in de 19e eeuw omgebouwd tot wasserijen. Alleen de Ruitersmolen is in de jaren 8o overgenomen door de gelijknamige stichting en na jaren van verval weer in oude luister hersteld.

We hebben heerlijk gegeten. Ik een 4 gangen verrassingsmenu en Paulien een tonijnsteak. Uiteraard aan het eind onze toet een koffie / cappuccino met een gaasje likeur. We hebben genoten.

Vrijdag 6 januari

Wederom vanmorgen op tijd wakker en opgestaan en ben ik weer aan het werk gegaan. Na een paar uur weer vertrokken dit keer richting Dalfsen. Via een prachtige reis binnendoor, zonnetje er bij, genieten. Om 12:15 uur kwamen we op camping Starnbosch waar buiten de poort CP’s zijn. Het is een hele mooie plek, goed sanitair en of het restaurant open is weten we (nog) niet. Het zwembad is in ieder geval dicht 😊. We staan ongeveer 4 km van Dalfsen, ’t is prachtig weer dus de fietsen gepakt en naar Dalfsen, dat aan de Vecht ligt, gereden. Tijdens een wandeling door het leuke centrum een magneetje gescoord en daarna in een brasserie aan de Vecht wat gedronken.

Dalfsen is een dorp in het Vechtdal en is de hoofdplaats van de gemeente Dalfsen. Het ligt precies tussen Ommen en Zwolle in. Het is de enige grote plaats aan de Vecht die nooit stadsrechten heeft gekregen.

Zaterdag 7 januari

Vanmorgen rustig aangedaan, het werk was geisteren afgerond dus rust vandaag. We pakken in en via een mooie route naar Appelscha gereden waar we om 12 uur arriveerden op de CP. Zonnetje er weer bij en nadat we ons hebben geïnstalleerd gaan we wandelen door het Drents Friese woud. De route die ik in mapy.cz heb gemaakt is ongeveer 5 km lang. Op de terugweg bij de VVV een magneetje gescoord en tot slot in een restaurant een drankje gedaan.

Appelscha ligt in de gemeente Oostellingwerf in Friesland en ligt aan de Opsterlandse Compagnonsvaart tussen Oosterwolde en Dwingelo, ten zuidoosten van Drachten. Het Friesch Volkssanatorium was een Nederlands tuberculose – sanatorium. In 1946 werd het hernoemd in Beatrixoord en in 1962 verhuisde het sanatorium naar het Groningse Haren, waar ik in 2020 9 weken verbleef voor mijn longrevalidatie. Het terrein in Appelscha kreeg een andere bestemming.

Nadat we weer terug bij de bus waren heb ik, voor het eerst dit jaar, de grill aangedaan en hebben we heerlijk in de bus gegeten.

Zondag 8 januari

Vanmorgen op onze laatste dag van deze vakantie uiteraard lekker rustig aan gedaan. Via een prachtige rit met een tussenstop in Midwolde. Daar bezoeken we het graf van mijn broer Kees en drinken we koffie in de gasterij aldaar. Daarna lekker binnendoor naar huis getuft.

De bus uitgepakt, de eerste was in de machine en daarna met de buurtjes nog even geborreld.

Het waren 2 prachtige weken en we hebben genoten. Dinsdag weer aan het werk.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2023