3 t/m 7 februari

Vrijdag 3 februari

Vanmiddag na het werk naar Doezum gereden naar landgoed Jonker, een CP aangesloten bij ‘Bij Ons’. Ziet er goed uit, sanitair er bij (wel frisjes want niet verwarmd en redelijk open) maar het is aanwezig. We werden heel hartelijk ontvangen door de eigenaar. We staan helemaal alleen. We mochten op het pad blijven staan want het gras was te nat.

Doezum ons D weekend ook al blijven we maar 1 nacht en gaan we morgen naar de E van Elburg. Doezum is een streekdorp in de gemeente Westerkwartier. Het ligt ten zuidwesten van Grootegast. De CP ligt tussen de twee dorpen in.

Zaterdag 4 februari

Vanmorgen na een fijne nachtrust in het donker gedoucht want het licht deed het niet. Paulien stond ineens, na het ontbijt, met de deurkruk van onze toiletdeur in haar hand. Aangezien we dicht bij Leek zaten besloten we bij Jasicamp langs te gaan om tie zien of ze er wat mee konden. We wilden al langer een afspraak maken voor twee dak horren en de buitendeur. Aangekomen bij Jasicamp ging meneer Marco mee naar de camper en trok zo de keuken hor eraf en zei, daar hebben we wel een nieuwe voor en ook voor de slaapkamer hor hadden ze er een liggen. De keuken hor had Paulien er binnen een minuut op en de hor voor de slaapkamer gaan we later doen want daar moet een schroevendraaier bij. Dit ging dus veel gemakkelijker dan verwacht. Ook de kruk van de deur was zo klaar en we zijn weer helemaal blij. Alles bij elkaar toch wel een dure aanschaf maar dan heb je het wel weer pico bello voor elkaar.

Daarna doorgereden naar Elburg waar we na aankomst een drankje buiten voor de bus hebben gedaan. Het weer is echt schitterend.

Later op de middag de fiets gepakt en naar Elburg gereden om daar op een terras te genieten van een drankje. Ook heeft Paulien een nieuw dagboek gekocht omdat de oude al weer vol was. Het magneetje is binnen en op het terras in de zon genieten we vreselijk.

Nadat we weer bij de bus waren heb ik de grill aangedaan en heerlijk in de zon zitten grillen. Ook hebben we het door mij gemaakte eten heerlijk buiten kunnen opeten. Werkelijk wat is dat toch fijn. Na de afwas nog heerlijk een digestief gedaan bij Buddy’s het restaurant op de camping.

Zondag 5 februari

Vannacht weer goed geslapen en vanmorgen lekker relaxed gedaan. Na het ontbijt hor/verduistering boven het bed vervangen en dat bleek weer een fluitje van een cent te zijn. Tegen half 12 de wandelschoenen aangedaan en de stad ingelopen, waar we na een eerste (virtuele) cache, nu aan een heerlijk bakkie zitten. Na de koffie te punten van twee labcaches gedaan waar we de rest morgen op de fiets gaan doen.

Aan het eind van de middag lekker op de camping geborreld en ’s avonds de airfryer aan in de camper en tv gekeken.

Maandag 6 februari

Vanmorgen na het ontbijt en de koffie de fietsen gepakt om de twee labcaches te gaan doen. Eerst naar Hoge Enk voor een cachpunt van de labcache de 5 kernen van Elburg. Daarna door naar Doornspijk voor de volgende en een tussenpunt voor de labcache Elburgs en Oldebroeks voetbal cache. Vervolgens door naar ’t Harde waar we in een lunchroom lekker aan de koffie zitten. Na een schitterende fietstocht via Oldebroek, Oosterwolde en Elburg weer naar de bus gefietst.

Uiteraard om 14:00 uur een fles champagne geopend om te toosten op ons 19 jarig huwelijk. We drinken het glas buiten in de zon leeg.

Aan het eind van de middag lopen we Elburg weer in om in het Olde Regthuis heerlijk te gaan eten.

Dinsdag morgen om 10:30 weer naar huis gereden. In Uithuizen de auto van de garage gehaald en vanmiddag moet ik naar een receptie van het werk.

Het was een heerlijk lang weekend. De komende twee weekenden zijn we in Rottum omdat onze kleinzoon komt logeren en omdat er een uitvoering van de toneel is waar we graag heen gaan.