17 t/m 21 mei
Hemelvaart weekend

Woensdag 17 mei

Vandaag na het werk vertrokken naar Horssen in Gelderland.

Na een rustige rit met geweldig weer op de kleine boerencamping net buiten Horssen aangekomen. We werden heel vriendelijk welkom geheten door de beheerders en mochten op 1 van de 2 veldjes een plek zoeken.

Nadat we ons eerst vast hadden gereden op het zachte (weiland) gras werden we met vereende krachten weer uitgeduwd. We kozen een ander plekje. Later op de avond kwamen de eigenaren voor iedereen een fles druivensap brengen, van de buurtwijnboer, die overigens geen wijn meer maakt. We hebben nog heel lang in het zonnetje gezeten voor dat we zijn gaan slapen.

 

Donderdag 18 mei

Vanmorgen relaxed opgestaan en heerlijk gedouched in het prima sanitair en na het ontbijt en de koffie de fietsen gepakt.

Na een kort  ritje zitten we al op het terras van de tuinen van Appeltern te genieten. Het weer is schitterend allen de wind is nog wat fris. Voor vandaag een rit van ruim 40 kilometer gemaakt door het Land van Maas en Waal. Na het veer bij Appeltern genomen te hebben fietsen we door Brabant langs de Maas. Vlak voor het voet veer gaan we bij Tante Es weer aan de koffie nu heerlijk buiten in de zon. Demen heet het dorpje hier.

Na het voet veer te hebben genomen verder gefietst in Gelderland. In Afferden een terras gezocht voor de nodige vochtvoorziening. Daar een heel leuk gesprek gehad met andere camperaars die hier wonen.

Na de laatste 8 kilometer gefietst te hebben gaat op de camping de BBQ aan.

 

’s Avonds met nog een paar stellen bij het vuur gezeten en marshmallows gegeten, drankjes uitgewisseld en veel lol gehad.

Vrijdag 19 mei

Vandaag gaan we weer fietsen. Dit keer naar Nijmegen waar Wimjan is geboren op het kinderdorp Neerbosch. Bij toeval komen we daar ook en hebben we een rondje over het kinderdorp gefietst en op de begraafplaats gekeken. Daarna doorgefietst naar de Waalkade in het centrum. Hier heerlijk koffie gedronken met het zicht op e Oude Waalbrug. De terugweg bijna helemaal langs de Waal gefietst werkelijk schitterend. Overigens zijn we vandaag alle twee in korte broek weggegaan. Het weer is veel warmer dan gisteren.

’s Avonds een heerlijke tonijnsalade gegeten en weer later met allerlei buurtjes bij het vuur gezeten.

Zaterdag 20 mei

Voor de derde dag achter elkaar weer op de fiets gestapt  om een route rond de maas te fietsen. We fietsen naar voet veer van Batenburg en belanden weer bij Tante Es op het terras. Vandaag is er heel veel wind de heenreis in de rug en de laatste 18 kilometer vol tegen. Na de koffie doorgefietst naar Lith waar we bij een bakkertje koffie drinken en Wimjan een lunch nuttigt. Na deze lunch met de pont naar de overkant en dan vol tegen de wind terug naar de camping. Gelukkig hebben we ondersteuning dus het is prima te doen.

 

Aan het eind van de middag weer de BBQ aan en genieten van het mooie weer.

Tot onze schrik is de deur van de vriezer niet goed dicht gedaan vanmorgen waardoor al het vlees was ontdooid. We hebben het aan de buren gegeven zodat die er van kunnen genieten. Altijd beter dan het weggooien.

Door de wind is het wel fris en dat nu we vorige week het windscherm uit de bus hebben gehaald. Toch maar weer in de bus doen voor het pinksterweekend.

We hebben dit weekend 140 kilometer gefietst.

Zondag 21 mei

Vanmorgen rustig opgestaan en Wimjan heeft nog even de drone aan gehad en wat lucht foto's gemaakt. Na alles te hebben ingepakt heeft Paulien Cnorrie weer naar huis gereden. Tegen 2 uur waren weer thuis.
Het was een heerlijk weekend. Volgend weekend weer lang. Pinksteren.

 

Klik hier voor een video met alle routes van dit weekend.

Klik op de foto voor een vergroting

Terug naar reisverslagen 2023