4 t/m 8 oktober

Woensdag 4 oktober

Aangezien Wimjan voor een OR conferentie MBO woensdag in Soesterberg moest zijn besloten we met de camper te gaan. Paulien heeft Wimjan afgezet In Soesterberg bij het conferentie hotel Kontakt der Continentenen is daarna naar Baarn gereden om daar op een CP voor de slagboom van een camping te gaan staan. Camping de zeven Linden is een all-in camping waar je alles moet betalen. Als je op de CP staat en je wilt lozen dan kost dat 3 euro om door de slagboom te gaan. Alleen het legen van het toilet is bij de hoge prijs in begrepen.

Donderdag heeft Paulien vanuit de camper gewerkt en genoten van het mooie weer en de mooie omgeving.

Vrijdag 6 oktober

Vanmorgen heeft Paulien alles weder alleen opgeruimd, toilet verschoond en voor haar de eerste keer helemaal alleen. Nadat ze Wimjan aan het eind van de morgen in Soesterberg heeft opgepikt rijde we naar Klarenbeek bij Apeldoorn.

Dit weekend was de K aan de beurt en omdat we hier in de buurt waren gaan we dus naar Klarenbeek. Voor we de schitterende CP oprijden doen we eerst nog even de nodige boodschappen en gaan dan in de relax modus.

CP ‘An de Bèke’ Is een cp waar je in een cirkel staat met allemaal verharde plekken met gras voor de deur. Er is prima sanitair, een BBQ plek en een kampvuur bak. Ook de overige voorzieningen zijn tip top in orde.

Nadat we ons hebben geïnstalleerd zitten we buiten in de zon een bakkie te doen waarna we de fietsen pakken en naar Klarenbeek fietsen.

Klarenbeek is groter dan we dachten, het heeft zelfs een supermarkt en een restaurant waar we een welverdiend drankje gaan doen.

Klarenbeek is een lintdorp in Gelderland en valt onder twee gemeentes. Apeldoorn en Voorst  De gemeentegrens loopt dwars door het mooie dorp.in de omgeving zijn enkele natuurgebieden waaronder het Beekbergerwoud. Klarenbeek zelf is als dorp nog vrij jong en genoemd naar een landgoed dat aan de Klaarbeek lag.

Tussen het dorp en Apeldoorn en Beekbergen heeft het laatste oerbos van Nederland gelegen, het Beekbergerwoud.

In mei 1942 is er een geallieerde bommenwerper neergestort, het monument staat aan de Hesser allee.

Zaterdag 7 oktober

Vandaag gaan we een mooi rondje fietsen van ruim 40 kilometer. Als eerste fietsen we dwars door Apeldoorn naar Paleis het Loo. We bekijken alleen de buitenkant want wil je het museum bekijken moet je er een hele dag voor uittrekken. Wel drinken we een kop koffie op het terras van de Prins Hendrik garage. Dit restaurant bevindt zich op het terrein van de vroegere stallen waar tegenwoordig het wagenpark van de Oranjes staan en te bewonderen is, de oudjes dan wel te verstaan.

 

Daarna fietsen we via een mooie route weer richting de camper met onderweg een mooie (eigen) horeca stop.

 

Daarna ging het even mis. We fietsten op het fietspad en zagen verderop een trekker met aanhanger, met oud ijzer, staan die moest wachten om de weg op te rijden. Wat we niet zagen is dat er een lange stalen buis uitstak over het fietspad. Wimjan knalde er in volle vaart tegenaan en ging mega onderuit. Meteen sprongen er overal mensen uit auto’s om ons te helpen. Wimjan zat gelukkig snel weer op zijn knieën en na de eerste enorme schrik maar eens gekeken naar de schade, zowel fysiek als materieel. Het leek mee te vallen  opeen wond op de kaak, waar hij de buis heeft geraakt, Na een telefoonnummer hebben gekregen zijn we toch maar verder gefietst. Het was heel naar om mee te maken maar we zijn wel blij dat we helmen dragen.

Na thuiskomst nog wel weer de BBQ aan en ’s avond is Wimjan nog even naar het kampvuur geweest.

 

Zondag rijden we weer rustig naar Rottum terug.