17 t/m 19 November

Vrijdag 17 november

Vorig weekend de kleinkinderen te logeren gehad dus niet weggeweest met Cnorrie.

Na Meppen zijn we in ons weekend ABC nu bij de N. Het is Nij Beets geworden dicht bij Drachten.

We rijden na het werk naar de CP. Het was een korte maar mooie rit in de zon met prachtige luchten. Klik hier voor de video. Het is een eenvoudige CP met alleen maar verzorging. We staan alleen.
De avond komen we prima door met vat vlogs bekijken en een hapje en een drankje. We gaan op tijd slapen.

Zaterdag 18 november

We hebben uitgeslapen en nu, ongeveer 12 uur, zitten we domweg te wachten op de vele regen die zal gaan komen. Maar goed uiteindelijk komt de regen. We rommelen wat in de bus, lezen een boek en doen een spelletje. Lekker rustig zo’n dag.

Het blijft regenen tot ver in de avond en het is zelfs niet even droog voor een wandeling. De laatste keer dat we zo’n zaterdag hadden was op zaterdag 14 november 2020 in De Westereen.

Nij Beets is een klein dorp in de gemeente Opsterland. Door het dorp loopt het Polderhoofdkanaal ook wel Nieuw Beetstervaart genoemd. Er schijnt iets van een café of restaurant te zijn. Nij Beets is in 1863 door veenarbeiders gesticht die in houten hutten moesten wonen die ze ook nog eens zelf moesten bouwen. Beets staat voor versnipperd bewoonde omgeving.

Zondag 19 november

Vanmorgen lekker uitgeslapen en nadat we hebben ontzorgd via een leuke binnendoor route weer naar Rottum gereden. Onderweg in Opende nog een bakkie koffie gedaan en om 2 uur waren we weer thuis. Een route met zon afgewisseld met veel regen.

 

Klik hier voor een video van de route.