27 - 29 Januari

Vrijdag rond 13:00 uur vertrokken van ons werk met de camper. Het doel dit weekend Culemborg in Gelderland.

Culemborg ligt aan de Lek die de grens vormt tussen Gelderland en Utrecht. Hier staan we op een mooie CP aan de jachthaven en aan de rand van het oude centrum.
Culemborg is een historische stad en gemeente in de neder Betuwe. Het heeft een prachtige oude stadspoort, de Binnenpoort, de enige die niet gesloopt is nadat de stadsmuren niet meer nodig waren. Oorspronkelijk was Culemborg een handelsdorp gelegen op de stroming van het riviertje de Meer en de zuidelijke oever van de Lek. Culemborg is even wereldberoemd geweest door de ingebruikname van de Kuitenburgse spoorbrug, die met een overspanning van ca. 154 meter destijds de langste van de wereld was.

Na het installeren van de camper, zijn we de stad ingewandeld om een magneetje te scoren. In het museum het Weeshuis is dat gelukt. Daarna hebben we een drankje gedaan op het plein in brasserie het Kasteeltje.
’s Avonds lekker genikst en vroeg gaan slapen. De volgende ochtend lekker relaxed opgestaan en de fietsen uit de garage gehaald. Het weer is perfect, zon, strakblauw en weinig wind. Eerst de pont gepakt vlak bij de CP en daarna over de dijk langs de Lek richting Nieuwegein. Wat een fantastische fietstocht door een mega mooi gebied. Halverwege even rondgekeken bij Fort Honswijk, onderdeel van de Hollandse waterlinie. Daarna naar Nicht Gerrie en Nico op de koffie te gaan. Het was een leuke verrassing en gelukkig waren ze thuis. Na de koffie weer op de fiets nu aan de zuidkant van de Lek weer naar Culemborg gegaan. Onderweg nog evenb gekeken bij Fort Everdingen waar op het fort een CP is. Misschien nog wel eens leuk om te gaan staan.

Zondagmorgen hebben we nog een labcache gedaan en in de brasserie nog koffie gedronken. En daarna richting huis. In Ermelo even van de snelweg af om bij Neef Bartjeroen en Mirjam nog een koffiestop gehouden en besloten dat we in 2024 weer een neven en nichten dag gaan organiseren. Aan het eind van de middag waren we weer thuis na een GEWELDIG mooi weekend.

Klik hier voor een video van de fietsroute.